dinsdag 2 juni 2015

Blueberry-havermoutmuffins



Ingrediënten (Voor 10 st.)

  • 150 gr. blauwe bessen
  • 150 gr. havermout/speltmeel
  • 2 eieren
  • 125 ml. melk
  • 2 bananen
  • 2 tl. kaneel
  • 10 pecannoten
  • 2 tl. bakpoeder

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de blauwe bessen, in de keukenmachine en mix tot het een vloeibaar beslag is.

  • Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag zodat de bessen heel blijven.

  • Vul met een juslepel of kleine soeplepel de muffinvormpjes en bak ze in 50 minuten gaat.

  • Laat de muffins eerst goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.


Tips
  • De muffins zullen een beetje vochtig/klef blijven van binnen. Blijf ze dus niet doorbakken tot ze van binnen hard zijn, want dan zul je verbande muffins gaan krijgen.
  • In plaats van blauw bessen kun je ook stukjes appel en/of rozijnen toevoegen.
  • Eet de muffins op de dag dat je ze gebakken hebt of vries ze vers in. Na een dag zijn ze niet lekker meer.
  • Je kunt er ook prima speltmuffins van maken, door de havermout 1:1 te vervangen door speltmeel.
  • Lekker als ontbijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten