Ingrediënten (Voor 10 st.)
- 150 gr. blauwe bessen
- 150 gr. havermout/speltmeel
- 2 eieren
- 125 ml. melk
- 2 bananen
- 2 tl. kaneel
- 10 pecannoten
- 2 tl. bakpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de blauwe bessen, in de keukenmachine en mix tot het een vloeibaar beslag is.
- Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag zodat de bessen heel blijven.
- Vul met een juslepel of kleine soeplepel de muffinvormpjes en bak ze in 50 minuten gaat.
- Laat de muffins eerst goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Tips
- De muffins zullen een beetje vochtig/klef blijven van binnen. Blijf ze dus niet doorbakken tot ze van binnen hard zijn, want dan zul je verbande muffins gaan krijgen.
- In plaats van blauw bessen kun je ook stukjes appel en/of rozijnen toevoegen.
- Eet de muffins op de dag dat je ze gebakken hebt of vries ze vers in. Na een dag zijn ze niet lekker meer.
- Je kunt er ook prima speltmuffins van maken, door de havermout 1:1 te vervangen door speltmeel.
- Lekker als ontbijt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten