zondag 24 mei 2015

Rode curry



Ingrediënten Voor ca. 4 pers.)
Voor de currypasta

  • 4 rode pepers
  • 1 grote sjalot
  • 4 cm. gember
  • 4 grote tenen knoflook
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el. zonnebloemolie
  • 2 el. vissaus (of sojasaus voor de niet-visliefhebbers)
  • snuf zeezout

Voor de curry
  • 400 gr. kipfilet (in dunne plakjes)
  • 300 gr. bloemkool (in kleine roosjes)
  • 150 gr. peultjes
  • 1 rode paprika (in halve reepjes)
  • 400 ml. kokosmelk
  • 1 citroen
  • 1 el. palmbloesemsuiker
  • snuf zeezout
  • rijst

Bereidingswijze
  • Snijd de ingrediënten voor de currypasta in stukjes, doe ze samen in de keukenmachine en laat dit een paar minuten draaien tot het tot een gladde pasta is vermengd. Voor een lekker pittige curry doe je ook de pitjes van de pepers erbij. Ga je liever op safe? Laat de pitjes dan weg.

  • Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de currypasta met de palmbloesemsuiker in 2 el. olijfolie, 1 minuut in een ruime wokpan.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer tot het is vermengd met de currypasta.
  • Kook de kip gaar in het kokos/currymengsel.

  • Voeg de groenten toe en laat het geheel 10 minuten op halfhoog vuur staan met een deksel op de pan. Roer zo nu en dan door tot de groenten beetgaar zijn.

  • Breng de curry op smaak met citroensap en zout. Serveer met de rijst.

Tips
  • Niet zoveel tijd? De currypasta is 2 weken houdbaar in de koelkast, mits goed afgesloten en kun je dus ruim vantevoren maken.
  • Vegetariërs kunnen de kipfilet weglaten en eventueel meer groenten toevoegen.
  • Visliefhebbers kunnen de kipfilet vervangen door garnalen.
  • Uiteraard kun je ook bij dit recept verschillende soorten groenten kiezen die je lekker vindt.
  • Voeg ook eens geroosterde cashewnoten toe als garnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten