zondag 24 mei 2015

Frozen yogurt



Dit recept voor een lekker fris toetje is simpel maar neemt wel vrij veel tijd in beslag. Zorg dus dat je de tijd hebt om het klaar te maken.

Ingrediƫnten (Voor ca. 3 pers.)

  • 200 ml. slagroom
  • 500 ml. Griekse yoghurt
  • 2 tl. vanille extract
  • Vers fruit voor de topping

Bereidingswijze
  • Klop de slagroom stijf. Spatel de yoghurt er rustig doorheen en breng op smaak met de vanille.

  • Zet het mengsel in een afgesloten bak in de vriezer.
  • Roer ieder half uur goed door met een vork om kristalliseren te voorkomen. Zorg dat je hierbij ook goed langs de randen gaat. Na 4 uur is de frozen yogurt klaar om gegeten te worden.

  • Serveer de frozen yoghurt met stukjes vers fruit.

Tips
  • Ook lekker met walnoten en honing.
  • Rasp wat pure chocola en strooi dit over de frozen yogurt.
  • Als de frozen yogurt teveel gekristalliseerd is, kan het helpen om het geheel te blender alvorens je het serveert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten