dinsdag 19 mei 2015

Banaantoetje

Ingrediƫnten (Voor 2 pers.)
  • 2 bananen (in halve plakjes gesneden)
  • 2 el. amandelsnippers
  • 1 el. ahornsiroop
  • 250 ml. Griekse yoghurt
  • 2 el. honing
  • 2 mandarijnen
  • 15 gr. roomboter

Bereidingswijze
  • Bak de amandelsnippers en ahornsiroop in een droge koekenpan tot het vocht van de ahornsiroop grotendeels is verdampt en de amandelsnippers goudbruin zijn en een kleverig geheel vormen met de ahornsiroop. Laat het afkoelen buiten de pan.
  • Bak de stukjes banaan in de gesmolten roomboter in 2 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de honing toe en roer deze door de banaan. Knijp hierna de mandarijnen uit over het banaanmengsel en blijf het geheel roerbakken tot het vocht is verdampt.
  • Schep om en om de yoghurt en het banaanmengsel in glazen of schaaltjes. Garneer met het amandelschaafsel.

Tips
  • In plaats van amandelen kun je ook andere noten of pinda's gebruiken als garnering.
  • Ook lekker met volle kwark.
  • Schaaf een stukje pure chocola en gebruik deze als garnering in plaats van, of samen met de amandelen.
  • Niet zoveel tijd? Het toetje is vantevoren te maken en te bewaren in de koelkast. Om de amandelen knapperig te houden, voeg je deze vlak voor het serveren toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten