dinsdag 21 april 2015

Verse frietjes



Ingrediënten (Voor 2 porties)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 1 el. olijf- of zonnebloemolie
  • Zeezout en/of patatkruiden

Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd ze in repen van ca. 1 cm dik. Dit kan met een mesje, maar het gaat nog sneller met een frietsnijder.

  • Laat de frietjes op z'n minst 30 minuten weken in koud water. Laat de frietjes hierna goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  • Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
  • Doe de frietjes in een pan of kom en vermeng ze met de olie.


Het bakken van de frietjes gaat in twee fasen:
  • 18 minuten op 160 graden. Schud de frietjes hierna goed door.
  • Zet de airfryer op 180 graden en stel de timer in op 12 minuten.
  • Schud de frietjes na 6 minuten goed door en zet ze voor nog 6 minuten in de airfryer of tot ze gaar zijn.
  • Besprenkel de frietjes tot slot met wat zout en/of patatkruiden.


Tips
  • Zin in een variatie of de gewone frietjes?
    Snijd 800 gr. vastkokende aardappelen in plakjes van 0,5 cm voor aardappelschijfjes.
    Snijd 800 gr. vastkokende aardappelen in 6 tot 8 delen voor aardappelpartjes.
    Snijd 800 gr. vastkokende aardappelen in blokjes van 1,5 cm voor aardappelblokjes.
    Snijd 800 gr. vastkokende aardappelen in reepjes van 1,2 cm voor Vlaamse frieten.
    De bereiding gaat net als die voor de gewone frietjes.
  • Lekker met kipsaté en sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten