maandag 20 april 2015

Gepofte aardappel



Ingrediënten (Voor 4 st.)

  • 4 kruimige, middelgrote aardappels
  • 100 gr. doperwten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 el. verse bieslook
  • 8 plakjes chorizo
  • 2 el. zure room
  • peper & zout naar smaak

Bereidingswijze
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Was de ongeschilde aardappels goed schoon en maak ze droog.
  • Doe de aardappels in de airfryer en zet de timer op 25 minuten.
  • Kook/stoom de doperwten in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. 
  • Snijd de paprika, ui en chorizo in kleine stukjes. Vermeng de paprika, ui en chorizo met de doperwten en bieslook.

  • Laat na 25 minuten de gare aardappels eventjes afkoelen. Snijd vervolgens de bovenkantjes eraf en hol ze voorzichtig uit.

  • Prak in een kom de aardappel door de zure room. Roer de overige ingrediënten door het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout.

  • Vul de uitgeholde aardappels met het mengsel.

Tips
  • In plaats van bieslook, kun je ook andere verse kruiden gebruiken zoals peterselie of dille.
  • Afhankelijk van de grootte van de aardappels moet de timer korter of langer worden ingesteld. Kijk tijdens het bakken zo nu en dan of de schil van de aardappels niet te droog wordt.
  • Na het vullen van aardappels blijft er nog genoeg vulling over om later ook nog van te genieten. Bijvoorbeeld de volgende dag tijdens de lunch. Bewaar de vulling in de koelkast.
  • Niet dol op chorizo? Deze kun je ook vervangen door salami.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten