woensdag 15 april 2015

Provençaalse tian


Ingrediënten (Voor 2 pers.)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • 100 gr. mozzarella
  • handje geraspte belegen of oude kaas
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, snijd de knoflijk fijn en snijd de groenten in plakjes van een paar mm dik.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie en verdeel de ui en knoflook over de bodem.

  • Verdeel de groenten in rijtjes over de ovenschaal.

  • Bestrooi de groenten met de Provençaalse kruiden, mozzarella en geraspte kaas.

  • Zet de tian voor 40 minuten in de oven.
Tips
  • Oorspronkelijk wordt er geitenkaas gebruikt in plaats van mozzarella, maar omdat ik hier niet van houd heb ik het recept iets aangepast. De mozzarella en geraspte kaas zijn een optie, ook hier geldt dus: kies maar wat jij zelf het lekkerst vindt.
  • Lekker in combinatie met een stukje magere vis voor een lichte maaltijd.
  • Restjes over? Deze kun je prima de volgende dag als lunch eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten