zondag 12 april 2015

Kalkoenfilet uit de oven



Ingrediënten (Voor 2 pers.)
  • 2 kalkoenfilets
  • kruidenkaas
  • 2 plakjes (achter)ham
  • 10 el. olijfolie
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl. chilipoeder

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een ovenschaal of braadslee met aluminiumfolie
  • Maak een marinade van de olijfolie, oregano, chilipoeder en geperste knoflook
  • Sla de kalkoenfilets plat tussen 2 lagen vershoudfolie.

  • Snijd de filets doormidden en bestrijk de binnenkanten met kruidenkaas.
  • Beleg de filets beiden met een plakje ham en klap ze weer dicht.

  • Besmeer de filets aan beide kanten met de marinade en leg ze in de schaal zonder dat ze elkaar raken.

  • Zet de filets voor 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Tips
  • Om de smaak van de marinade nog meer in de filets te laten trekken, kun je deze ook alvast insmeren vóór je ze opensnijdt. Zorg dan wel dat de filets al zijn platgeslagen. Laat de filets een uurtje marineren in de koelkast.
  • De smaak van de marinade kun je aanpassen door jouw eigen favoriete kruiden toe te voegen. Gebruik als basis de olijfolie, deze zorgt ervoor dat de kalkoen een knapperig korstje krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten