donderdag 30 april 2015

Courgette lasagne



Ingrediënten (Voor 3-4 pers.)

  • 3 courgettes (in lange, dunne plakken)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngeperst)
  • 500 ml. tomatenpassata
  • 250 gr. mozzarella (in plakjes/stukjes)
  • knoflook olie
  • olijfolie
  • 2 tl. Provençaalse kruiden
  • peper & zout naar smaak

Bereidingswijze
  • Grill de courgetteplakken kort aan beide zeiden met wat knoflookolie. Leg ze hierna tussen 2 vellen keukenpapier om overtollig vocht van de courgette te verwijderen.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Fruit de ui en knoflook samen tot de ui glazig wordt. Voeg vervolgens de paprika en aubergine toe en bak deze kort mee.

  • Voeg de tomatenpassata toe en breng het geheel op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout en warm de saus kort op.

  • Smeer een laag saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierbovenop een laag courgetteplakken en verdeel een paar plakjes/stukjes mozzarella over de courgette. Herhaal deze stappen tot je niet meer gnoeg hebt om een nieuwe serie lagen te maken. Zorg dat je afsluit met een laag courgette met daarbovenop mozzarella.

  • Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de lasagne in 20 minuten gaar. De lasagne is gaar zodra de mozzarella goudbruin begint te kleuren.


Tips
  • Gebruik een mandoline of kaasschaaf om de courgetteplakken mooi dun en egaal te snijden.
  • Gebruik niet teveel olie om de courgette te grillen, anders worden de plakken slijmerig.
  • Zorg dat je overtollig vocht uit de saus niet gebruikt wanneer je deze in de ovenschaal giet. Dit voorkomt dat de lasagne (te) nat wordt.
  • Stevige trek of toch behoefte aan wat vlees in de lasagne? Bak dan 250 gr. gehakt rul in een aparte koekenpan en voeg dit toe aan de saus alvorens je deze over de ovenschaal verdeelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten