woensdag 9 juli 2014

Warme chocolademelk



Ingrediƫnten (voor 1 grote mok)

  • 300 ml. melk
  • 2 tl. rauwe cacaopoeder
  • 2 tl. ahornsiroop
  • 2 el. kokendheet water

Bereidingswijze
  • Meng de cacao en siroop in een grote mok. Voeg hier het kokendhete water aan toe en roer goed door tot all cacao is opgelost.
  • Warm de melk op in een steelpannetje. Laat de melk niet koken om te voorkomen dat er een velletje op komt.
  • Roer de melk door het cacaomengsel in de mok tot alles goed is gemengd.

Tips
  • Door de bittere smaak van de rauwe cacaopoeder wordt de ahornsiroop als zoetmaker toegevoegd. In plaats hiervan kun je ook bijvoorbeeld honing of rijststroop gebruiken. Wat jij maar lekker vindt.
  • Door 1 tl. kaneel toe te voegen maak je de chocolademelk wat pittiger.
  • In principe kun je alle soorten melk gebruiken voor dit recept, zo kun je de melk eventueel lactosevrije maken door een plantaardige melk te gebruiken. 
  • Indien je graag amandelmelk wil gebruiken maar het recept wel suikervrij wil houden, let er dan goed op dat je geen gezoete amandelmelk gebruikt, deze bevat namelijk suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten