Ingrediƫnten (voor 1 grote mok)
- 300 ml. melk
- 2 tl. rauwe cacaopoeder
- 2 tl. ahornsiroop
- 2 el. kokendheet water
Bereidingswijze
- Meng de cacao en siroop in een grote mok. Voeg hier het kokendhete water aan toe en roer goed door tot all cacao is opgelost.
- Warm de melk op in een steelpannetje. Laat de melk niet koken om te voorkomen dat er een velletje op komt.
- Roer de melk door het cacaomengsel in de mok tot alles goed is gemengd.
Tips
- Door de bittere smaak van de rauwe cacaopoeder wordt de ahornsiroop als zoetmaker toegevoegd. In plaats hiervan kun je ook bijvoorbeeld honing of rijststroop gebruiken. Wat jij maar lekker vindt.
- Door 1 tl. kaneel toe te voegen maak je de chocolademelk wat pittiger.
- In principe kun je alle soorten melk gebruiken voor dit recept, zo kun je de melk eventueel lactosevrije maken door een plantaardige melk te gebruiken.
- Indien je graag amandelmelk wil gebruiken maar het recept wel suikervrij wil houden, let er dan goed op dat je geen gezoete amandelmelk gebruikt, deze bevat namelijk suiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten