maandag 7 juli 2014

Eiertaco met groenten en rijst



Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de eiertaco's:

  • 4 eieren
  • zout, chilipoeder, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder om het ei te kruiden

Voor de vulling:
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 6 grote champignons
  • peper & zout naar behoeve

Voor de saus:
  • 5 el. yoghurt
  • 5-10 cm. grof geraspte komkommer
  • 1 tl. kurkuma
  • 0,5 tl. gemberpoeder
  • 0,25 chilipoeder
  • 0,5 tl. paprikapoeder
  • 1 el. verse bieslook of 2 el. gedroogde bieslook

Bereidingswijze
  • Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar in een kommetje en zet dit afgedekt weg in de koelkast.

  • Kook de zilverliesrijst gaar.
  • Snijd de groenten fijn, bak deze in 1 el. kokosolie beetgaar en roer de gare zilverliesrijst hier doorheen. 

  • Kruid het groentenmengsel met peper en zout.
  • Gebruik per eiertaco 2 eieren, kruid deze in een kommetje met het zout, de chilipoeder, gemberpoeder, kurkuma en paprikapoeder.
  • Bak de eiertaco op middelhoog vuur tot deze volledig is gestold. Voorkom hierbij dat de taco aanbakt en bruin wordt, zodat je hem straks nog kunt dubbelvouwen.
  • Leg de eiertaco's beiden op een groot bord, verdeel de groenten over de taco's en garneer met de saus. Vouw tot slot de eiertaco dubbel.

Tips
  • Dit gerecht kan je zowel als lunch nuttigen, als avondeten.
  • 1 eiertaco is genoeg voor een goed vullende maaltijd. Liever een wat lichtere maaltijd? Laat de rijst achterwege. Wanneer je er toch niet genoeg aan hebt, kun je wat gehakt of stukjes kipfilet met de groenten mee bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten