woensdag 9 juli 2014

Kip jambalaya



Ingrediënten (voor 3-4 pers.)

  • 2 kipfilets, in blokjes of reepjes
  • 1 rode paprika, klein gesneden
  • 1 chorizoworst, in blokjes gesneden (plakjes in vieren)
  • 250 gr. champignons, in vieren gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst of -gesneden
  • 1 rode/groene peper, in halve ringetjes gesneden zónder zaadjes
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 250 gr. (zilvervlies)rijst, ongekookt
  • 350 ml. kippenbouillon
  • 1,5 tl. paprikapoeder
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • 0,5 tl. oregano
  • 0,5 tl. tijm
  • 0,5 tl. komijnpoeder

Bereidingswijze
  • Bak de kip goudbruin. Zet het daarna opzij.

  • Bak de paprika, chorizo, champignons, knoflook, peper, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, tijm en komijnpoeder 5 minuten in een ruime pan.

  • Voeg de kip en ongekookte rijst toe en roerbak het geheel voor 2 minuten.

  • Voeg de tomaten en kippenbouillon toe, roer alles rustig door en laat het dan 20 minuten pruttelen. 

  • Hierbij sluit je de eerste 10 minuten de pan volledig af met een deksel zodat de rijst goed gaar kookt. De laatste 10 minuten leg je het deksel half op de pan zodat het overtollige vocht kan ontsnappen.
  • Indien het gerecht na 20 minuten nog te vochtig is, laat het geheel dan nog eens 5 minuten op het vuur staan.
  • Het gerecht is klaar wanneer het nog licht vochtig is.


Tips
  • Voor een minder pittig gerecht kan de peper ook achterwege gelaten worden. De peper kun je ook apart in een kommetje serveren zodat liefhebbers van een pittiger gerecht zelf wat peper kunnen toevoegen.
  • Voeg nog 1 gesnipperde ui toe, tegelijk met de andere groenten.
  • Vervang (de helft van) de champignons door kastanjechampignons.
  • Niet zoveel kruiden in huis? Gebruik 1 el. kant en klare cajunkruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten