vrijdag 6 juni 2014

Pizzasaus


Ingrediƫnten (voor 2 grote of 3 medium pizza's)

  • blik tomaten (400 gr.)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl. gedroogde basilicum (of 5 gr. verse basilicum)
  • 2 el. olie
  • peper naar smaak

Bereidingswijze
  • Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels olie, maar laat het niet bruin worden.
  • Voeg de tomaten uit blik (inclusief het sap) toe en laat het 5 minuten pruttelen.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
  • voeg de basilicum toe en laat de saus op een laag vuur onder af en toe doorroeren, indikken.
  • voeg tot slot naar smaak peper toe

Tips
  • De hoeveelheid in dit recept is voldoende om 2 grote of 3 medium pizzabodems rijkelijk te voorzien van een laag saus. Heb je toch nog saus over? Geen probleem! De saus is prima te bewaren in de vriezer zodat je er later nog eens van kunt genieten. Pureer de saus hiervoor na het ontdooien nog even kort zodat het wel een glad geheel wordt.
  • De saus is ook prima extra op smaak te maken met andere kruiden. Varieer en experimenteer tot je jouw perfecte pizzasaus hebt gevonden!
  • Ideaal in combinatie met deze spelt pizzabodem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten