zondag 8 juni 2014

Appelmuffins



Ingrediënten (voor ca. 8 grote muffins)

  • 180 gr. havermout (eventueel grof gemalen)
  • 2 rijpe bananen, fijn geprakt
  • 1 grote appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 handjes rozijnen
  • ca. 1 tl. kaneel
  • 170 gr. appelmoes
  • Optioneel: kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het goed door elkaar met een spatel of lepel. Gebruik hiervoor geen mixer!
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak ze ca. 25 minuten tot er een dun, bruin laagje op de muffins ontstaat.

Tips
  • De muffins zijn prima in te vriezen, zo heb je ze altijd kant en klaar bij de hand.
  • Iemand op visite voor de lunch of brunch? Je kunt ze ook prima in kleine muffinvormpjes bakken zodat je een klein hapje naast de gewone maaltijd hebt.
  • De muffins komen wat lastig los van de bakpapiertjes. Om dit te voorkomen kun je de papiertjes heel dun bestrijken met een beetje bloem. Nog beter is om siliconen bakvormpjes te gebruiken en deze dun in te sprayen met bakspray.
  • Doordat er geen gist of bakpoeder in het recept zit zullen de muffins niet rijzen tijdens het bakken. Ze blijven dus precies de vorm behouden zoals je ze in de muffinvormpjes doet. Oftewel: what you see, is what you get. Wil je dus wat hogere muffins, doe de vormpjes dan wat voller.
  • Door het vele fruit in de ingrediëntenlijst zijn de muffins al aardig zoet. Heb je ze liever toch wat zoeter? Voeg dan 1 tl. vanille extract toe aan het mengsel.
  • Ook lekker: voeg 12 fijngemalen paranoten toe. Dit maakt de hoeveelheid beslag wel een stuk groter waardoor je er met gemak 10 muffins uit haalt.
  • Met bovenstaande ingrediëntenlijst als basis kun je zelf prima variëren in de hoeveelheden rozijnen, kaneel en eventuele kokosbloesemsuiker. Ook is het lekker om een paar amandelschilfers op de muffins te leggen voor je ze afbakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten