woensdag 25 juni 2014

Boekweit met kip, ui en champignons



Ingrediƫnten (voor ca. 3 personen)

  • 450 gr. kipfilet, in blokjes of reepjes gesneden
  • 250 gr. champignons, in plakjes gesneden
  • 2 grote uien, in kwart ringen gesneden
  • 75 gr. droge boekweit per persoon
  • zout, peper en verse peterselie (fijngesneden) naar behoeve

Bereidingswijze
  • Kook de boekweit in een dubbele hoeveelheid water in 10 minuten. Laat het hierna nog 20 minuten wellen met een dubbelgevouwen theedoek tussen de pan en het deksel. Dit voorkomt dat de boekweit klef wordt.
  • Bak de uien in ruim olie goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak dit samen tot er een lichtbruin korstje aan de randen van de champignons ontstaat.
  • Voeg de kipfilet toe en bak het geheel in ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot de kip gaar is.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Schep de boekweit op een bord en doe het kipmengsel hieroverheen. Garneer het geheel met de verse peterselie.

Tips
  • Roer de boekweit tijdens het koken regelmatig door om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan gaat kleven.
  • Vervang de champignons voor een deel door kastanjechampignons, deze hebben een wat sterkere smaak.
  • Het Keltisch zeezout kan ook vervangen worden door gewoon zeezout of keukenzout.
  • Door de kipfilet als laatste toe te voegen, voorkom je dat deze uitdroogt tijdens het bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten