donderdag 26 juni 2014

Turkse speltpizza met kip



Ingrediënten (voor 4 st.)
  • 150 ml. water
  • 180 gr. speltmeel
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper (of een rode voor een extra pittige saus)
  • 2 rode paprika's
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1 hand verse peterselie
  • snuf zout
  • 2 kipfilets, in dunne reepjes gesneden
  • komkommer, tomaat, rode ui en sla voor de vulling

Bereidingswijze
  • Meng het water en meel met elkaar tot het een bol deeg vormt. Bedek de kom en zet het deeg 20 minuten weg.
  • Snijd de ui, peper, parika's, tomaat en peterselie en meng dit samen met de tomatenpuree en het zout in de blender tot een saus.
  • Snijd de komkommer, tomaat, ui en sla voor de vulling.
  • Bak de reepjes kipfilet gaar.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot de dikte van een pannenkoek.
  • Leg een pannenkoek in een grote koekenpan en bak deze -zonder olie of boter- aan één kant voor 1 minuut. 
  • Draai de pannenkoek om en smeer de bovenkant in met de rode saus. Verdeel vervolgens een kwart van de gebakken kipreepjes over de saus. Bak dit 4 minuten op middelhoog vuur tot de saus goed warm is.
  • Haal het geheel uit de pan en leg het op een groot bord. Garneer met de komkommer, tomaat, rode ui en sla. 
  • Voor een extra pittige smaak serveer je de pizza met deze frisse knoflooksaus.

Tips
  • De pizza is makkelijker te eten wanneer je deze oprolt. Door een vel aluminiumfolie onder de pizza te leggen, kun je deze stevig in de folie wikkelen en blijft de pizza langer warm.
  • Geen voorstander van spelt? Het deeg kan ook prima met gewone meel gemaakt worden.
  • Vervang de kipfilet eens door gehakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten