dinsdag 18 november 2014

Kaasstengels



Ingrediënten (voor cq. 10 stuks)

  • 100 gr. havermout
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 2 el. lijnzaad
  • 1 el. chiazaad
  • 0,5 á 1 tl. komijnzaad of -poeder
  • 0,5 tl. (Keltisch) zeezout
  • 1 tl. gedroogde basilicum 
  • 0,5 tl. gedroogde oregano
  • 0,5 tl. kurkuma
  • 2 eieren
  • evt. klein scheutje melk

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havermout, 75 gr. kaas, lijnzaad, chiazaad, komijnzaad, zout en kurkuma in een mengkom. 
  • Voeg de eieren toe en roer of kneed toch alles goed is vermengd. Indien het geheel niet helemaal goed aan elkaar plakt (afhankelijk van de grootte van de eieren) kun je een heel klein scheutje melk toevoegen.
  • Leg het mengsel op de bakplaat en druk het met de achterkant van een lepel plat tot een plak van 0,5 á 1 cm dik. 

  • Bestrooi de plak met 25 gr. geraspte kaas, de basilicum en de oregano.

  • Snijd het geheel in stengels van ongeveer 1 cm breed.

  • Bak de stengels in cq. 18 minuten gaar. De kaasstengels zijn klaar als de kaas aan de randjes goudbruin begint te worden.
  • Snijden de stengels na het bakken nog eens goed door en laat ze even afkoelen alvorens je ze serveert.


Tips
  • Kies zelf de kaas die jij lekker vindt. Door de komijnzaad en kurkuma zijn de stengels licht pittig, maar met een oude kaas kun je er nog een extra 'bite' aan geven.
  • De kaasstengels horen niet knapperig te worden, bak ze dus niet door tot ze knapperig zijn want dan heb je waarschijnlijk donkerbruine kaasstengels.
  • Varieer zelf met de garnering die je over de kaasstengels strooit, ook lekker: tijm, koriander, zwart maanzaad,  knoflookpoeder, rozemarijn (niet teveel van gebruiken!) of kleine uisnippers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten