woensdag 23 juli 2014

Granola



Ingrediënten (voor  790 gr.)

Voor de basis:

  • 400 gr. muesli (haver-, spelt-, tarwe-, rogge- en/of gerstvlokken)
  • 100 gr. (gemengde) noten, fijngehakt
  • 100 gr. honing

Optioneel:
  • 80 gr. rozijnen
  • 100 gr. gedroogde abrikozen, in kwarten gesneden
  • 100 gr. geraspte kokos
  • 3 el. lijnzaad

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de muesli, noten en kokos met elkaar in een kom.
  • Verwarm de honing op laag vuur zodat het vloeibaarder wordt. Breng de honing niet aan de kook Roer de honing vervolgens gelijkmatig door het mueslimengsel.
  • Giet het mengsel uit over een ovenplaat of -schaal met bakpapier. Voorzie de plak hier en daar van een paar gaatjes voor een gelijkmatig bakproces.

  • Bak het in ca. 20 minuten gaar en roer een paar keer tussendoor zodat alle muesli goudbruin bakt.
  • Laat de granola buiten de oven afkoelen alvorens je de rozijnen, abrikozen en het lijnzaad toevoegt.
  • Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot of bak.


Tips
  • De basis van de granola bestaat uit muesli, noten en honing. Door zelf ingrediënten hieraan toe te voegen kun je de granola helemaal maken zoals jij hem het lekkerst vindt. Op de foto's heb ik rozijnen, abrikozen en kokos gebruikt zodat het geheel een lekker tropische smaak krijgt.
  • Als je (gedroogd) fruit wilt gebruiken, voeg dit dan pas toe ná het bakken omdat het snel aanbrandt in de oven.
  • De granola is -mits afgesloten- een paar weken houdbaar.
  • Lekker als ontbijt of lunch met yoghurt, of gewoon uit een schaaltje als tussendoortje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten