zondag 8 juni 2014

Tacosaus & Mexicaanse seasoning

Tacosaus

Ingrediënten

  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 Spaans pepertje, fijngesneden
  • 2 paprika's (willekeurig kleur), grof gesneden
  • 4 grote tomaten. gepeld & grof gesneden
  • blik tomatenpuree, gemengd met 150 ml. koud water
  • cayennepeper, paprikapoeder, chilipoeder, koriander, komijn & zout naar behoeve 
  • 1 el. citroensap

Bereidingswijze
  • Fruit de ui, knoflook, paprika en peper en kruid met de cayennepoeder, paprikapoeder en koriander naar je eigen smaak.
  • Voeg de tomaten en de aangelengde tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de citroensap, chilipoeder, komijn en het zout toe en laat het geheel ruim 10 minuten sudderen tot het de juiste dikte heeft.
Tips
  • Voeg niet meteen teveel kruiden toe maar doe dit beetje bij beetje tot de saus goed op smaak is.
  • De tacosaus is prima tot 3 maanden in de vriezer te bewaren.
  • Een heerlijke saus, naar je eigen smaak pittig, of extra pittig te maken voor bij nacho's, taco's, wraps en allerlei andere Mexicaanse hapjes.

Seasoning

Ingrediënten (voor 250 gr. gehakt)
  • 2 tl. gedroogde uiensnippers
  • 1 tl. cayennepeper
  • 0,5 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. maïzena
  • 0,5 tl. knoflookpoeder
  • 0,5 tl. komijnpoeder

Bereidingswijze
  • Meng de kruiden door elkaar en voeg ze aan het gehakt toe zodra dit half rul gebakken is. Bak vervolgens het gehakt met de kruiden rul.

Tips
  • Voor ieder recept met verse kruiden geldt: je kunt zoveel toevoegen naar je eigen smaak. Dat geldt dus ook voor de seasoning. Gebruik dit recept als basis en pas de hoeveelheid aan zodat je, je eigen, perfecte seasoning kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten