donderdag 19 juni 2014

Romige aspergesaus met ham



Ingrediënten

  • 30 gr. roomboter
  • 35 gr. (spelt)bloem
  • 500 ml. (amandel)melk
  • 100 ml. kookroom
  • 150 gr. gekookte ham, in reepjes gesneden
  • verse bieslook, peper, zout, nootmuskaat & kurkuma naar behoeve

Bereidingswijze
  • Smelt de boter op middelhoog vuur.
  • Haal het pannetje van het vuur zodra de boter volledige gesmolten is en voeg al roerend de bloem toe.
  • Zet het pannetje terug op het vuur en voer al roerende, langzaam de melk toe. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kookroom toe en laat het geheel op een laag vuur staan terwijl je de saus op smaak brengt met de kruiden.
  • Roer tot slot de ham door de saus en laat het geheel op het vuur staan zonder dat het kookt, tot de saus de juiste dikte heeft.

Tips
  • Door te variëren in de hoeveelheid kruiden, kun je zelf bepalen hoe sterk je de saus wil maken.
  • Snijd een gekookt ei in stukjes en serveer deze bij de asperges.
  • Nog nooit eerder asperges gekookt? Vitalientje legt het hier aan je uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten