Ingrediënten
- 30 gr. roomboter
- 35 gr. (spelt)bloem
- 500 ml. (amandel)melk
- 100 ml. kookroom
- 150 gr. gekookte ham, in reepjes gesneden
- verse bieslook, peper, zout, nootmuskaat & kurkuma naar behoeve
Bereidingswijze
- Smelt de boter op middelhoog vuur.
- Haal het pannetje van het vuur zodra de boter volledige gesmolten is en voeg al roerend de bloem toe.
- Zet het pannetje terug op het vuur en voer al roerende, langzaam de melk toe. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.
- Voeg de kookroom toe en laat het geheel op een laag vuur staan terwijl je de saus op smaak brengt met de kruiden.
- Roer tot slot de ham door de saus en laat het geheel op het vuur staan zonder dat het kookt, tot de saus de juiste dikte heeft.
Tips
- Door te variëren in de hoeveelheid kruiden, kun je zelf bepalen hoe sterk je de saus wil maken.
- Snijd een gekookt ei in stukjes en serveer deze bij de asperges.
- Nog nooit eerder asperges gekookt? Vitalientje legt het hier aan je uit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten