Ingrediënten (voor ca. 3 pers.)
- 250 gr. (kastanje)champignons, in plakjes gesneden
- 3 bosuitjes, in ringen gesneden
- 25 gr. roomboter
- 125 ml. creme fraiche
- 2 el. bloem
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 liter koud water
- 1 bakje gerookte spekreepjes (optioneel)
Bereidingswijze
- Bak de champignons halfgaar in de roomboter, in een ruime pan met een dikke bodem.
- Roer de creme fraiche en bloem door de champignons tot alles goed is vermengd.
- Schenk het water erbij, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg halverwege het doorkoken de bosuitjes toe zodat ze nog een beetje knapperig blijven.
- Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan tot je ze zelf gaar genoeg vindt en voeg ze toe aan de soep.
- Breng de soep verder op smaak met zout en/of peper.
Tips
- Uiteraard kun je zelf ingrediënten toevoegen die je lekker vindt in de soep, om hem precies naar jouw smaak te maken.
- Indien de soep te dun is, kun je een extra bindmiddel gebruiken om hem wat dikker en romiger te maken.
- Lekker met deze kaasstengels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten