dinsdag 5 augustus 2014

Champignonsoep



Ingrediënten (voor ca. 3 pers.)

  • 250 gr. (kastanje)champignons, in plakjes gesneden
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 25 gr. roomboter
  • 125 ml. creme fraiche
  • 2 el. bloem
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter koud water
  • 1 bakje gerookte spekreepjes (optioneel)

Bereidingswijze
  • Bak de champignons halfgaar in de roomboter, in een ruime pan met een dikke bodem.

  • Roer de creme fraiche en bloem door de champignons tot alles goed is vermengd.

  • Schenk het water erbij, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.

  • Voeg halverwege het doorkoken de bosuitjes toe zodat ze nog een beetje knapperig blijven.

  • Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan tot je ze zelf gaar genoeg vindt en voeg ze toe aan de soep.

  • Breng de soep verder op smaak met zout en/of peper.

Tips
  • Uiteraard kun je zelf ingrediënten toevoegen die je lekker vindt in de soep, om hem precies naar jouw smaak te maken.
  • Indien de soep te dun is, kun je een extra bindmiddel gebruiken om hem wat dikker en romiger te maken.
  • Lekker met deze kaasstengels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten