Ingrediënten (voor 6-8 pannenkoeken)
- 250 gr. speltbloem (of 50/50 speltbloem en -meel)
- 2 á 3 eieren
- 500 ml. melk
- snufje zout
Bereidingswijze
- Mix het meel, zout, de eieren en de helft van de melk tot het een glad beslag is.
- Voeg de rest van de melk toe en mix het opnieuw tot een glad beslag.
- Verhit een beetje olie of roomboter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken goudbruin.
- De pannenkoek kan worden omgedraaid zodra de bovenkant ervan gestold is en deze losraakt van de pan wanneer je deze heen en weer schudt.
- Bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee grote borden zodat deze warm blijven.
Tips
- Voeg diverse ingrediënten toe aan het beslag om de pannenkoeken nóg lekkerder te maken. Een paar ideeën: rozijnen, appel, uienringen, ham, courgette, champignons, etc.
- Op zoek naar zoet, maar verantwoord beleg? Probeer eens palbloesemsuiker, ahornsiroop, honing, suikervrije appelmoes of suikervrije vruchtenjam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten