vrijdag 13 juni 2014

Pittige tomaten-champignonsoep met chorizo



Ingrediƫnten (voor ca. 6 kommen)

  • 1 kg. tomaten, gesneden
  • 200 gr. champignons
  • 2 el. olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 grote glazen koud water
  • 1 tl. chilipeper
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 el. sojasaus
  • flesje kookroom
  • 1 chorizoworst, in blokjes gesneden
  • Paar blaadjes verse basilicum, in stukjes gesneden

Bereidingswijze
  • Fruit de ui en knoflook in de 2 el. olie in een ruime pan.
  • Voeg de tomaten toe en bak deze met de ui en knoflook onder regelmatig roeren op middelhoog vuur.
  • Voeg het water, de bouillonblokjes, champignons, chilipeper, paprikapoeder en sojasaus toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel op de pan.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel is.
  • Voeg de kookroom,chorizoblokjes en gesneden basilicum toe en roer rustig door tot de kookroom volledig is opgenomen.
  • Garneer de soep met een paar snippers basilicum.

Tips
  • Het recept is voor een flink pittige soep. Door slechts een 0,5 tl. chilipeper toe te voegen maak je de soep wat minder pittig zonder dat deze zijn smaak verliest.
  • Lekker met een stokbrood met bruchetta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten