vrijdag 27 juni 2014

Bordje warme appeltaartvulling



Ingrediënten

  • 2 middelgrote appels, in blokjes of plakjes gesneden
  • handje rozijnen, in warm water geweld
  • 1 el. palmbloesemsuiker
  • 1/2 el. kaneel
  • 1 el. amandelschilfers
  • 1 el. kokosolie

Bereidingswijze
  • Verwarm de kokosolie in een koekenpan.
  • Voeg de ingrediënten toe zodra de olie is gesmolten en bak onder rustig roeren door tot de suiker is gesmolten en de stukjes appel warm zijn.

Tips
  • Kokosolie heeft als eigenschap dat het geur- en smaakloos is. Deze olie verandert dus niets aan de smaak van de overige ingrediënten.
  • Door extra zoete appels te nemen, bijvoorbeeld Elstar, kun je de palmbloesemsuiker prima achterwege laten.
  • Liever een extra vullend tussendoortje? voeg wat (gemalen) havermout toe.
  • Ook prima koud te eten op een warme zomerdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten