donderdag 12 juni 2014

Citroenwater


Ingrediënten

  • 1,5 á 2 liter water
  • 1 citroen
  • 2 takjes verse munt
  • evt. ijsblokjes

Bereidingswijze
  • Snijd de citroen door midden en pers deze goed uit.
  • Meng het citroensap met het water en de takjes munt in een afsluitbare fles.
  • Schudt een paar keer flink met de fles zodat de smaak van de muntblaadjes goed los komt.
  • Laat het citroenwater minstens een half uur in de koelkast staan zodat het goed op smaak komt en lekker afkoelt.
  • Serveer het water in een glazen kan met de takjes munt en twee extra schijfjes citroen.

Tips
  • Door het zuur uit de citroen kan dit drankje schadelijk zijn voor je tandglazuur. Drink citroenwater daarom altijd met een rietje zodat je tanden geen schade ondervinden.
  • Een heerlijke, verfrissende drank voor op een warme zomerdag.
  • Door meer of minder water te mengen met het citroensap kun je zelf kiezen hoe sterk je de citroensmaak wil hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten