donderdag 12 juni 2014

Banaan-pinda ijs met cacao nibs


Ingrediënten (voor twee ruime porties)

  • 3 rijpe bananen, in dunne plakjes gesneden en minstens 3 uur ingevroren
  • 15 gr. ongezoute pinda's, grof gehakt
  • 3 el. cacao nibs
  • 3 el. suikervrije pindakaas (zonder stukjes)
  • flinke scheut kokos- of ongezoete amandelmelk
  • evt. beetje kaneel naar behoeve

Bereidingswijze
  • Haal 10 minuten vooraf de gesneden uit de vriezer zodat het iets zachter is voor in de blender.
  • Doe alle ingrediënten -met uitzondering van de gehakte pinda- in de blender en meng tot het een smeuïg geheel is.
  • Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en garneer met de gehakte pinda en een paar cacao nibs.

Tips
  • Tijdens het invriezen zal de banaan gaan kristalliseren. Dit is heel normaal en zal geen invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.
  • Wil je bolletjes ijs maken? Doe het mengsel vanuit de blender in een afsluitbaar bakje en zet het nog even 10 minuten in de vriezer zodat het geheel wat steviger wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten